Zaandam Zingt in de Noorderkerk

Datum/Tijd
zo 15-09-2019
16:00 uur

Locatie
Noorderkerk
Heijermansstraat 127
1502 DJ Zaandam

Categorieën


Het nieuwe seizoen van Zaandam Zingt gaat weer van start. Op zondag 15 september kan er weer uit volle borst worden meegezongen met klassiekers onder de kerkliederen.

Zaandam Zingt is een activiteit die op 10 november 1989 begon als Uurtje Zingen. ,,Dit Uurtje Zingen is weer voortgekomen uit het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor. Er bleek destijds behoefte aan het zingen van populaire kerkelijke liederen als die van Johannes de Heer. Deze fijne meezingnummers spreken nog altijd onze doelgroep (60+) aan. Noem het de hang naar nostalgie”, vertelt Dub de Vries.

In de songteksten komen weliswaar oude Bijbelse verhalen voorbij, ook niet-kerkelijke mensen zijn van harte welkom. Zaandam Zingt is geen extra kerkdienst. Er weerklinkt wel orgelspel als je binnenstapt, er is een welkomwoord en kort gebed met gedicht. Maar daarna is het vooral lekker zingen. Altijd in de Nederlandse taal.

Medewerking verleent deze keer het koor Columba onder leiding van Connie Kriek. Achter het orgel, als vanouds, toetsenvirtuoos Dub de Vries. De leiding is in handen is van ds. Sjaak Visser. Locatie is de Noorderkerk, Heijermansstraat 127. Thema is ‘Verblijdt u te allen tijde’. Aanvang 16.00 uur.