You’re the top | Met Paul Groot als Cole Porter

Datum/Tijd
za 24-03-2018
20:15 - 22:45 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Cole en Bobby You'retheTop foto Ben van Duin.jpg

You’re The Top is een prachtige musical over Cole Porter met een grote cast en live orkest. De voorstelling schetst een wervelend beeld van de muziek en het levensverhaal van de legendarische songwriter Cole Porter, gespeeld door Paul Groot.

Cole Porter combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl. Hij was van rijke komaf, een hartstochtelijke feestganger, een homoseksueel die trouwde en een fervent wereldreiziger.Hij leidde een dubbelleven. Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs als I’ve Got You Under My Skin, Night and Day, Ev’ry Time We Say Goobye en de musicals Anything Goes, High Society en Kiss Me, Kate.

Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. Cole Porter is in zijn laatste levensfase. Hij verblijft in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Cole Porter combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl. Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. Maar vanavond loopt alles anders dan anders: er zijn geen gasten.

In 1995 en 1996 trok You’re the Top volle zalen, had twee reprises, kreeg juich kritieken en won de Edison Populair 1995.

Met Paul Groot als Cole Porter, Marjolein Keuning als Linda Porter, Marcel Jonker als Monty Woolley, Jochem Smit als Bobby, Perry Dossett als Sygnet en Rick Sessink als Boris. Ensemble: Nelleke Kuipers en Cheyenne Jo Boermans. Met live orkest.

Regie: Gijs de Lange
Script: Pieter van de Waterbeemd
Muzikale leiding: Bob Zimmerman en Ed Boekee
Choreografie: Martin Michel

Meer info