Yin Yoga | Element Hout | Lente Detox

Datum/Tijd
vr 25-03-2022
19:00 - 21:00 uur

Locatie
De Lichtplaats
Provincialeweg 302
1506 MJ Zaandam

Categorieën Geen Categorieën


Lente detox met yin yoga
Het nieuwe Chinese jaar dat op 1 februari begint, luidt het einde van de wintertijd in en het begin van de lente. We bevinden ons nu in een periode waarin we van het Water element (winter) langzaam overgaan naar het Hout element (lente). Dit is de tijd van het “groeiende yang”: de natuur wordt wakker uit haar winterslaap en komt tot leven.
Wanneer we in de winter genoeg rust hebben genomen, krijgen we nu volop zin en energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit brengt energetisch ook een shift in ons lichaam en geeft een andere focus, omdat we van de Nier tijd omschakelen naar de Lever tijd. Het moment bij uitstek om ons systeem wat te ontgiften, omdat het ritme van het lichaam daar nu ondersteuning voor geeft.
Om dit reinigingsproces van lichaam en geest te ondersteunen geef ik vrijdag 25 maart een extra lange yin yoga sessie gericht op de lever- en galblaasmeridiaan. Dit zijn namelijk de organen die centraal staan in deze tijd van het jaar. We beginnen de middag met een kopje detox kruidenthee en dan leg ik kort wat uit over yin yoga. Vervolgens mag jij je overgeven aan een twee uur durende les waarbij de nadruk ligt op de eerder genoemde meridianen. We sluiten de avond af met iets lekkers.
Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie teruggeven aan jezelf centraal, een moment van opladen. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren met yin yoga. In deze workshop zal de nadruk liggen op het zoeken naar balans van je hout element, behorend bij de lente. Een moment voor jezelf waarbij je in diepe ontspanning je lichaam een handje helpt en klaarstoomt voor de lente.
Waar: Yoga bij de Lichtplaats
Wanneer: Vrijdag 25 maart
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Adres: Provincialeweg 302 (Vlielandstraat 2), 1506 MJ Zaandam
De studio is vanuit Station Koog Bloemwijk binnen 10 minuten lopend te bereiken.
Kosten: EUR 25
Tickets: https://www.eversports.nl/widget/w/92-b7L?event=384009…
Dit bericht werd geplaatst in . Bookmark de permalink .