Woordkunsten tijdens Poëzieweek 2019

Datum/Tijd
za 02-02-2019
11:00 uur

Locatie
Zaanstad
Diverse locaties
Zaanstad

Categorieën


Komende zaterdag dichterstournee door Zaanstad

ZPINK is een nieuwe stichting die de woordkunst in de Zaanstreek wil bevorderen. Ze wil deze kunst zichtbaar en in het bijzonder poëzie toegankelijk maken voor iedereen: voor meer plezier door taal! Tijdens de landelijke Poeziëweek komt ze met een eigen programma voor zaterdag 2 februari. Op een aantal locaties in Zaanstad gaan dichters poëzie voordragen en kunnen geïnteresseerden meedoen tijdens diverse leuke workshops. In het stadhuis zijn de hele week gedichten te lezen. De organisatie is druk bezig met het benaderen en selecteren van de deelnemende dichters.

door Yvette van der Does
Stadsdichter en mede-oprichter ZPINK Ellis van Atten: “We zijn de stichting begonnen om het plezier in woorden en taal te vergroten. We gaan dit doen met vertelactiviteiten en dichtkunst. Tijdens de Poëzieweek doen we dan ook graag mee op een aantal adressen. Dit jaar is het thema van de poëzieweek ‘Vrijheid’ en daar sluiten we dan ook graag op aan. Met dit thema gaat Ingrid Dirgni aan de slag in Boekhandel Stumpel in Krommenie. Dirgni geeft een kleine workshop voor jong en oud. De kunsten van de deelnemers komen op ansichtkaarten te staan, die de makers mee naar huis kunnen nemen. Deelnemen kan van 11.00 tot 12.30 uur aan Zuiderhoofdstraat 64 in Krommenie.

Spelen met woorden

De Bieb Zaandam aan de Westzijde staat zaterdag 2 februari tussen 13.30 en 15.00 uur helemaal in het teken van de woordkunst. Gastheer is mede-oprichter ZPINK Giovanni Masetti, verteller. Op vrolijke wijze laat hij het publiek kennismaken met dichters en spelen met woorden. Ellis: “Op drie locaties die meedoen willen we een uur lang een estafette houden met meerdere dichters. De dichters komen met eigen werk. Voormalig stadsdichter Kees Jan Sierhuis komt in elk geval naar boekhandel Stumpel in Krommernie (tussen 11.00 en 12:30 uur) met grof geschut en de Zaanse Vera Jongejan en Roseline Brondy zijn twee van de dichters bij de Bruna in de Damstraat, Zaandam (tussen 15.30 en 17.00 uur) komen voordragen.

Stadhuis

De hele poëzieweek zijn gedichten te lezen op het informatiescherm in het stadshuis, deze zijn er met de medewerking van de gemeente opgezet en te lezen voor iedereen die het stadhuis bezoekt. 
Dichters die mee willen doen met een vertelactiviteit kunnen contact opnemen met Ellis van Atten via: stadsdichter075@gmail.com. Voor nog meer plezier in woorden kijk je op de Facebook-pagina: ZPink woordkunst.