Woef Side Story (8 tot 88 jaar) | Theater Rotterdam

Datum/Tijd
do 08-02-2018 - vr 09-02-2018
21:45 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


10 Woef 17 --« Sanne Peper.jpg

De Ro familiehit is terug! Woef Side Story is een musical voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Een hilarische en ontroerende Romeo en Julia met rashonden tegenover straathonden.

Het verhaal speelt zich af in de wonderlijke wereld van dogshows, hondenkapsalons en uitlaatstroken. De stoere straathond Toto en de bloedmooie rashond Marina zijn stapelverliefd op elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin iedereen in (honden)hokjes is ingedeeld en elk trapveldje moet worden opgeschoond.

Er wordt nogal wat afgegromd in Woef Side Story: zwerfhonden en sjieke viervoeters vliegen elkaar voortdurend in de haren. Maar het gedrag van de baasjes is eigenlijk al net zo bij de beesten af. Zo wil mevrouw Schoonbroek een nette uitlaatplaats voor haar deur, tot ergernis van haar slonzige buurman Bob. En dan is er ook nog de valse dokter Prick met zijn gevaarlijke verdovingsspuit… Zal de liefde tussen Toto en Marina sterker zijn dan al het geblaf om hen heen?

Na de successen De Gelaarsde Poes, De Zere Neus van Bergerac en Lang en Gelukkig brengt regisseur Pieter Kramer het succesvolle Woef Side Story terug in de theaters. De veelgeprezen musical won in 2013 maar liefst vijf Musical Awards, waaronder die voor beste kleine musical en beste mannelijke hoofdrol. Ook won het de Z@PP Theaterprijs in 2013 als beste jeugdvoorstelling van het seizoen.

Spel: Sylvia Poorta, Dick van den Toorn, Steyn de Leeuwe, Martin Snip, Kim van Zeben, Marius Mensink, Desi van Doeveren, Laus Steenbeeke, Roel Dirven, Charlene Sancho, Danny Westerweel en Daisy Hagendoorn
Tekst: Don Duyns en Arjan Ederveen
Regie: Pieter Kramer
Regieassistent: Esther Habbema
Liedteksten: Alex Klaasen
Choreograaf: Daan Wijnands
Arrangementen: Fons Markies
Muzikale leiding: Boudewijn Ruigrok
Decor: Niek Kortekaas
Kostuums: Sabine Snijders
Poppen: Erik Bosman en Tamar Stalenhoef
Ontwerper Kap & Grime: Cynthia van der Linden

Meer info