Werkochtenden in Westzijderveld weer van start

Datum/Tijd
zo 12-09-2021
09:15 uur

Locatie
Molen De Prinsenhof
Relkepad
Westzaan

Categorieën Geen Categorieën


Werkochtenden in Westzijderveld weer van start

De Vereniging tot Ongeschonden Behoud Westzijderveld (OBW) werd ooit 11 april 1981 in het leven geroepen. Reden van de oprichting was het groeiend besef bij omwonenden van het Westzijderveld dat natuurwaarden in de directe leefomgeving beschermd moeten worden. Die zorg is er nog steeds en vandaar dat de werkochtenden in het Westzijderveld door de jaren heen grote populariteit genieten.

Nu er weer gewerkt kan en mag worden zijn et wel enige restricties. Zo heeft OBW met Staatsbosbeheer afgesproken, dat het verzamelen nu bij molen Het Prinsenhof (dus niet bij De Schoolmeester) zal geschieden. Marja Veken, secretaris OBW, vertelt dat enthousiast dat er gestart zal worden met riet ruimen op het veld tegenover Het Prinsenhof en – afhankelijk van het aantal aanmeldingen – kan de boswachter de vrijwilligers in gedeelten overzetten. ‘Staatsbosbeheer zal zorgen voor werkhandschoenen, die we dan zelf moeten houden en de volgende keer weer moeten meenemen. Heb je ze nog van vorig jaar september, neem die dan mee.’

Veken hoopt de leden ondanks alle beperkingen een heerlijke zomer en/of vakantie hebben gehad en dat zij, net als zijzelf, staan te trappelen om de handen weer eens uit de mouwen te steken. ‘Dat kan zondag 12 september. We hopen weer op een goed en gezellig seizoen!’

De data van de werkochtenden (allen onder voorbehoud van de coronamaatregelen)van dit seizoen:
zaterdag 16 oktober, zondag 21 november en zaterdag 18 december 2021. In het nieuwe jaar begint het op zondag 16 januari, zaterdag 19 februari, zondag 13 maart en tot slot zaterdag 2 april Skoon Skip (zwerfafval ruimen).

De werkochtenden worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Vogelwerkgroep en de werkzaamheden zullen worden verricht, zoals altijd, onder leiding van Staatsbosbeheer. De pauze met koffie/thee met appelgebak zal worden gehouden in molen Het Prinsenhof, omdat daar makkelijker de 1,5 m. afstand houden mogelijk is.

Het verzamelen zal geschieden tussen 9.15 en 9.30 uur bij molen Het Prinsenhof (LET OP: op de J.J. Allanstraat is er weinig plaats om de auto te parkeren. Kom – als het kan – op de fiets.) Om ongeveer 13.30 uur zijn de werkers weer terug. ‘Warme kleding is misschien nog niet echt nodig, maar laarzen zijn aan te bevelen en evt. regenkleding’ is de slotaanbeveling van Marja Veken.

Foto’s Joa Bakker en Jelga Biesheuvel.

Werkochtenden in Westzijderveld weer van startWerkochtenden in Westzijderveld weer van start
Dit bericht werd geplaatst in . Bookmark de permalink .