Wat beweegt de hardloper? | Bram Bakker, Abdelkader Benali en Hans Koeleman

Datum/Tijd
za 07-04-2018
20:30 - 22:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Wat beweegt de hardloper - Fotograaf Ramiro Ameneiro.jpg

Bram Bakker, Abdelkader Benali en Hans Koeleman: drie mannen met een heel verschillende achtergrond. Maar alle drie hebben ze van hardlopen een bezigheid gemaakt die een cruciale plaats inneemt in hun leven. Met Wat beweegt de hardloper? bieden ze u een negentig minuten durend en buitengewoon inspirerend literair hardloopspektakel vol woorden, gelardeerd met muziek, beeld en beweging. Een meeslepende avond van drie doorgewinterde schrijvende atleten.

Drie mannen die hardlopen alleen al om het hardlopen zelf. Bram Bakker, de psychiater. Abdelkader Benali, de literaire schrijver. Hans Koeleman, de voormalige Olympische topatleet. Samen vormen ze een sportieve drie-eenheid: de geest, de verbeelding en het lichaam. Hun programma speelt op die drie-eenheid in. Zoals een gezonde geest in een gezond lichaam een voorwaarde is voor sportieve topprestaties, zo is de zuivere verbeelding een voorwaarde voor literatuur en theater van de bovenste plank. Bakker, Benali en Koeleman staan garant voor hardlopen als competitie, bewegen in vrijheid en literatuur van formaat.

Bram Bakker (2:46:23) is psychiater en veelzijdig publicist en schrijver. Hij maakte als auteur naam met de bestseller Te gek om los te lopen. Tot zijn hardloopboeken behoren De halve van Egmond, New York, New York en (samen met Simon van Woerkom) Runningtherapie.

Abdelkader Benali (2:44:25) schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk en hij maakt televisieprogramma’s. De hardloopboeken Marathonloper en Zandloper zijn succestitels in zijn omvangrijke oeuvre.

Hans Koeleman (2:52:56) was deelnemer aan de Olympische Spelen van Los Angeles (1984) en Seoul (1988). Met 8.18.02 op de 3000 meter steeplechase behoorde hij tot de wereldtop. Hij woonde destijds in de Verenigde Staten en studeerde geschiedenis aan universiteiten aldaar. Zijn hardloopboeken zijn Het blauwe uur en de autobiografische roman Olympiërs.

Meer info