Was Getekend, Annie M.G. Schmidt | Simone Kleinsma/Doris Baaten, William Spaaij e.a.

Datum/Tijd
zo 04-02-2018
15:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Was getekend, Annie M.G. Schmidt - Simone Kleinsma.jpg

Wie is er níet bekend met het werk van Annie M.G. Schmidt? Ze schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten. Deze nieuwe musical gaat over de vrouw achter de schrijfster en baseert zich daarbij op de biografie van Annejet van der Zijl.

Iedereen kent de bekende nummers als Op een mooie Pinksterdag, Margootje, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag en Vluchten kan niet meer. En dit is slechts een klein deel van het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Schmidt. Annie M.G. schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Daarover schreef Annejet van der Zijl de bestseller Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt. Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op dit succesvolle boek. De musical heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

In haar rol als Annie M.G. Schmidt blikt ze samen met haar zoon Flip terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.

De regie is in handen van Paul Eenens (o.a. Ciske de Rat – de musical en Petticoat), het script is geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Ramses en Hair) en de arrangementen zijn gemaakt door Ad van Dijk (o.a. The Bodyguard en Sonneveld). Annejet van der Zijl verleent haar medewerking aan de totstandkoming van de musical gebaseerd op haar succesvolle boek.

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is de nieuwe biografische musical van Stage Entertainment.

Met Simone Kleinsma/Doris Baaten als Annie M.G. Schmidt en William Spaaij als haar zoon Flip.

Meer info