VrijdagMiddagBorrel met Nol Sicking

Datum/Tijd
vr 02-06-2023
16:00 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


Nol Sicking komt weer spelen tijdens de VrijdagMiddagBorrel van vrijdag 2 juni. Dit keer neemt hij twee heel bijzonder musici mee.

De jeugdige en fantastische gitarist Jim van de Klundert (1998) studeerde in 2022 met lof af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij les kreeg van o.a Martijn van Itterson en Wolfert Brederode. Tijdens zijn studie heeft hij zich gefocust op de traditie van de jazzmuziek en heeft hij zich qua improvisatie o.a. laten inspireren door saxofonist John Coltrane.  In de loop van dit jaar verschijnt zijn debuut album met originele composities. Tot dusver speelde hij o.a. op het Seabottom jazz festival (2017), Amersfoort Jazz (2019), Room For Jazz (2020), Jazz-En Route (2021/2022) en was hij finalist bij de Conservatorium Talent Award (2022).

Steve Zwanink (1984)) komt uit Vancouver, Canada. Sinds 2008 woont hij in Nederland. Vanwege zijn stuwende swing, krachtige sound en uitzonderlijke creativiteit en flexibiliteit is hij inmiddels één van Nederlands meest gevraagde jazzbassisten. Hij heeft met zo goed als alle belangrijke Nederlandse jazzmusici gespeeld, maar ook met veel door Europa tourende internationale artiesten, het prestigieuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest.

Steve: “Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that’s creativity – Charles Mingus.”

Het wordt weer een heerlijke jazzmiddag met bijzondere jazzstukken en fantastische authentieke gitaar- en bassolo’s van Jim en Steve, begeleid door Nol op zijn Rhodes electrische piano.

Nol Sicking, piano
Jim van de Klundert, gitaar
Steve Zwanink, contrabas

De musici spelen tijdens de VrijdagMiddagBorrel. De toegang is gratis.