Vrienten, Kooymans en de Groot | Vreemde Kostgangers

Datum/Tijd
wo 02-05-2018
20:15 - 22:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Vreemde Kostgangers - foto 2 (c) Set Vexy.jpg

Veel bezoekers vroegen al om hen, dus we zijn blij dat het ons gelukt is om Henny, George en Boudewijn naar Zaandam te halen. Hun show bevat nieuw repertoire en een selectie uit ieders oudere werk. Een unieke voorstelling waarin de vrienden dieper in de muziek duiken en vertellen over wat hen heeft geïnspireerd.

Drie mannen van het eerste uur, die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend in de Nederlandse muziekindustrie, hebben besloten de handen ineen te slaan. Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot zijn al jaren bevriend met elkaar, maar hadden nooit samen op één podium gestaan. Totdat Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) z’n verjaardag vierde en de drie kompanen gezamenlijk een verrassingsoptreden verzorgden. Dat viel zo goed in de smaak dat het er wel van moest komen: met elkaar een programma te maken.

Het trio was in 2016 voor het eerst te zien in Nederland; ze creëerden een geheel eigen sound en deze unieke samenwerking resulteerde in een uitverkochte tournee. Het album Vreemde Kostgangers won de BUMA NL Award 2017.

Deze theatervoorstelling zal in het teken staan van dit nieuwe repertoire, maar bevat uiteraard ook een selectie uit ieders oudere werk. Zo steken de heren een (Engelstalig) nummer van elkaar in een ander jasje, spelen ze een persoonlijke favoriet en zingen ze bijzondere duetten. Dat de heren niet van half werk houden, blijkt ook nu weer: alle drie schrijven zij speciaal voor de voorstelling Vreemde Kostgangers een aantal nieuwe Nederlandstalige nummers.

Een unieke voorstelling waarin de drie vrienden dieper in de muziek duiken en vertellen over wat hen heeft geïnspireerd en hoe hun muzikale paden elkaar door de jaren heen hebben gekruist. Een theateravond die je niet mag missen!

Meer info