‘Voorouders gezocht!’ Start beginnerscursus stamboomonderzoek

Datum/Tijd
wo 26-10-2022
19:00 - 21:00 uur

Locatie
Gemeentehuis Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Categorieën


Geniet u ook altijd zo van de afleveringen van Verborgen Verleden? En wilt u nu ook eindelijk uw eigen stamboom weleens uitzoeken? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan is deze cursus iets voor u! Gemeentearchief Zaanstad verzorgt dit najaar in samenwerking met Historio een beginnerscursus stamboomonderzoek.

In vijf lessen leert u de belangrijkste (online) bronnen kennen en leert u stap voor stap hoe u stamboomonderzoek kunt doen. Tijdens de cursus gaat u meteen aan de slag met uw eigen familieonderzoek.

Wilt u de eerste schreden zetten in uw zoektocht naar uw voorouders? Of hebt u al eens een beginnetje gemaakt, maar weet u niet hoe u verder moet met uw onderzoek? Dan kan deze beginnerscursus – toegankelijk voor jong en oud – u verder helpen. Komen uw voorouders niet uit deze regio? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land.

De cursus wordt afgesloten met een kijkje achter de schermen in de depots van het archief.

Cursusinformatie

Docent:
Sander Wegereef (Historio)

Cursusdata en tijden:
Woensdag 26 oktober, 2, 9, 23 november en 7 december 19.00-21.00 uur

Locatie:
Gemeentearchief Zaanstad, Stadhuisplein 100 in Zaandam

Kosten:
€ 90,-

Deelnemers:
Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op 15. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u toegevoegd aan de wachtlijst.

Aanmelden en meer informatie:
Per mail via info@historio.nl of via de website van Historio.