Voorjaarsvakantie: Maak linokunst in het Zaans Museum 

Datum/Tijd
zo 20-02-2022 - zo 06-03-2022
10:30 - 16:00 uur

Locatie
Zaans Museum
Schansend 7
1509 AW Zaandam

Categorieën


Wist je dat je van een stuk linoleum de allermooiste kunstwerken kan maken? Tijdens de voorjaarsvakantie kun je dagelijks en doorlopend in het Zaans Museum de workshop lino snijden volgen. Een creatief dagje uit voor de hele familie! 

Het maken van linoleumkunst is niet moeilijk en levert al snel verrassende resultaten op: Met een stukje gereedschap – een guts – snijd je een stukje linoleum uit. Je maakt met het gereedschap een tekening, maar dan precies andersom: Je gutst alle plekken weg waar je juist géén kleur wilt hebben. Met een likje verf en een linopers maak je vervolgens een klein meesterwerkje. 

Linoleum werd in 1863 door Frederick Walton uitgevonden in Schotland, maar is ook typisch Zaans: Piet Hein Kaars Sijpensteijn stichtte de Nederlandse Linoleumfabriek te Krommenie. De fabriek, later overgegaan in Forbo, is altijd in de Zaanstreek gebleven en bestaat in 2022 al 123 jaar. 

Bestel tickets via: https://zaansmuseum.nl/zien-doen/voorjaarsvakantie/ 

Voor wie: Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. De allerkleinsten hebben soms hulp nodig van een familielid of begeleider. 
Kosten: €3 excl. entreeticket Zaans Museum (Museumkaart geldig) 
Wanneer: 20 februari t/m 6 maart, doorlopend van 10:30 tot 16:00 uur 

Ode aan de Lino 

De linoworkshop hoort bij onze nieuwe expo Ode aan de Lino. Op 19 februari wordt in het Zaans Museum de Forbo Linoleum Kunstprijs uitgereikt, een jaarlijkse kunstprijs waar studenten van grafische opleidingen en kunstacademies uit het hele land aan kunnen deelnemen.  

De kunstprijs is een samenwerking tussen Forbo, Atelier Open en het Zaans Museum en heeft als doel de linosnedekunst onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Alle inzendingen worden getoond in het Zaans Museum. Het thema van deze zesde editie is Roaring