Voorjaarslezing: natuur- en fotoavontuur in West-Canada

Datum/Tijd
zo 24-03-2019
14:00 uur

Locatie
Wapen van Assendelft
Dorpsstraat 533
1566 BL Assendelft

Categorieën


Tijdens de lezing maken bezoekers ook kennis met grond- en wangzakeekhoorns (de chipmunk).

Tijdens de lezing maken bezoekers ook kennis met grond- en wangzakeekhoorns (de chipmunk). (Foto: Otte Zijlstra)
 

Vogelbeschermingswacht Zaanstreek houdt in maart opnieuw haar tweejaarlijkse voor- en najaarslezingen. Maandag 18 en zondag 24 maart is natuurfotograaf Otte W. Zijlstra uit Nieuwe Niedorp de gastspreker bij een lezing over de natuur en vogels in het westen van Canada.

Met Otte bezoeken aanwezigen tijdens de lezing met beelden de provincie British Columbia vanuit de grote Canadese stad Vancouver. Naast landschappen in onder andere de Rocky Mountains zijn er veel vogels te zien, waaronder de Amerikaanse zeearend (Bold Eagle), de grijze notenkraker, de ijsduiker, de rosse kolibrie en de helmspecht. Ook steken bezoekers over naar Vancouver Island, voor een berentocht en een orkatrip. Tijdens de lezing maken ze ook kennis met grond- en wangzakeekhoorns (de chipmunk) en Douglassparren van meer dan 80 meter hoog.

De eerste lezing vindt maandagavond 18 maart om 20.00 uur plaats. De zaal is om 19.30 uur open. De locatie is De Stoomhal, Pakhuisplein 44 in Wormer. Dit zalencentrum is in één van de pakhuizen langs de Zaan, nabij de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer. Zondagmiddag 24 maart is de lezing om 14.00 uur en is de zaal om 13.30 uur open. De locatie is dan het Wapen van Assendelft, Dorpsstraat 533 in Assendelft. Leden en donateurs van de Vogelbeschermingswacht hebben op vertoon van de toegangskaart vrij entree. Andere geïnteresseerden en natuurliefhebbers zijn eveneens welkom en betalen 2 euro aan de zaal.

Otte Zijlstra is een natuurfotograaf die al eens eerder een lezing bij Vogelbeschermingswacht Zaanstreek heeft gegeven. Met geduld en passie maakt hij zijn beelden. Bovendien kan hij het nodige vertellen over de natuur en vogels van West-Canada.

Bron: Rodi