Vogelwacht Zaanstreek viert 75-jarig jubileum

Datum/Tijd
zo 15-04-2018
10:00 - 16:00 uur

Locatie
Zaans Museum
Schansend 7
1509 AW Zaandam

Categorieën


foto: Joke Stuurman

Een paar enthousiaste natuurmensen richtten 17 april 1943 Vogelbeschermingswacht Zaanstreek op. Inmiddels, 75 jaar later, gaat de vereniging dit gezamenlijk met niet alleen leden en donateurs, maar ook met andere belangstellenden vieren. Iedereen kan zondag 15 april met één van de vier boten de Kalverpolder in om onder begeleiding van een gids meer van de polder aan de weet te komen. De rondvaartboten vertrekken achter het Zaans Museum. Ook voor kinderen kan dat een heel leuk vaartochtje zijn.

Voor kinderen van 6 jaar en ouder is er nog meer: een jeugdpark met tal van activiteiten in en bij ‘De Bunker’ op het terrein van Stichting Kalverpolder aan de Kalverringdijk. Om hier te komen kunnen bezoekers er op de fiets naartoe of ze pakken gewoon de pendelboot. Deze vertrekt vanaf ongeveer 10.00 uur bij het Zaans Museum en vaart tot rond 16.00 uur heen en weer naar dat terrein aan de Kalverringdijk. Tenslotte is er een informatiemarkt achter het museum, waar diverse landelijke en lokale organisaties mensen over vogels en natuur informeren. Op de uitkijktoren, ook bij het museum, staan leden met telescopen en verrekijkers om uitleg te geven over de vogels in het gebied.
In het Zaans Museum vinden van 10.15 tot 16.00 uur in parallelsessies lezingen plaats. Ruben Smit (Vroege Vogels en De Levende Rivier), professioneel natuurfotograaf en filmer, Eric Menkveld, gebiedsmanager bij Natuurmonumenten op Texel, Arjan Dwarshuis (In de ban van de Condor), onder andere wereldrecordhouder vogels spotten en Camilla Dreef (Binnenstebuiten en ambassadeur van de Vogelbescherming) houden lezingen.
Er is nog een aantal gratis kaarten, per persoon maximaal twee per lezing, beschikbaar. Ze zijn tot vrijdag 13 april te reserveren via het reserveringsformulier op www.vogelwachtzaanstreek.nl. De kaarten zijn tot 15 minuten voor aanvang op naam af te halen bij de ontvangstkraam die bij het Zaans Museum wordt opgesteld. Meer informatie op de website.

Bron: Rodi