Vierde editie Rioja Zomertour langs de Zaan

Datum/Tijd
zo 02-07-2023
14:00 - 20:00 uur

Locatie
Bruizz
Dam 46-48
1506 BG Zaandam

Categorieën


Het idee van Karin (links) en Marinde voor een smaakvolle Rioja Zomertour langs de Zaan beleeft op 2 juli de vierde editie.

Route

De route voert van Bar Bruizz op de Dam – waar Marinde haar man Marco de scepter zwaait – naar De Toog in Koog aan de Zaan, het eetcafé waar Karin en haar man Willem Wijker de Zaankanters een goed glas en lekkere maaltijd serveren.

“De afstand tussen onze zaken is zo’n drie kilometer. Deelnemers aan de Riojatour Zomertour kunnen zelfs lopend langs de deelnemende zaken. Bij elke locatie kun je kiezen uit een glas rode of witte Rioja. Spaanse topwijnen, geen huiswijnen. Die bovendien per deelnemer verschillen. Je proeft dus niet vijf keer dezelfde wijn, maar ervaart steeds een andere smaakbeleving”, zegt Karin.

Spaanse hapjes op niveau

Bovendien worden er de lekkerste Spaanse hapjes geserveerd. Dus geen schrale bitterbal op een schoteltje? “Zeker niet. Een Rioja wijn is vaak stevig, dus moet je wel iets goeds serveren wat de maag ook vult. Bij ons in De Toog is dat bijvoorbeeld verse paella”, geeft Karin als voorbeeld.

Deelnemers

Kaarten voor de Rioja Zomertour kosten 40 euro en zijn te koop bij de deelnemers. Dat zijn: De Toog, Zuideinde 50, Le Cockelon, Zuideinde 38, Het Tolhuys aan de Zaan, Westzijde 216, Bar Kitchen Club EVE en Borrel Bar Bruizz, beide gevestigd op de Dam. Deelnemers kunnen op 2 juli van 14.00 tot 20.00 uur ‘happen en snappen’ in Spaanse sferen en maken bovendien kans op een reischeque ter waarde van 500 euro.