Verrassingsconcert Delta Pianotrio | GEANNULEERD

Datum/Tijd
za 03-10-2020
19:45 uur

Locatie
Doopsgezinde Vermaning Zaandam
Westzijde 80
1506 EG Zaandam

Categorieën


Het concert van het Delta Pianotrio, dat op 3 oktober zou plaatsvinden in de serie Nieuwe Huys Concerten in de Zaandamse Vermaning, kan helaas niet doorgaan. De reisbeperkingen met quarantainevoorschriften door corona maken het voor het trio onmogelijk om aan al hun verplichtingen te voldoen. 

Gelukkig is er uitstekende vervanging gevonden in het jonge Mosa Trio uit Maastricht. Zij kunnen weliswaar niet op 3 oktober spelen, maar wel twee weken later, op de 17de. Op het programma staan delen uit hun 10-jarig jublileumprogramma, onder de titel Mosaïc; ook spelen zij het “Aartshertog” trio op. 97 van Ludwig van Beethoven.

Pianist Vincent Coq van het beroemde Wanderer Trio: “I highly recommend the Mosa Trio. My colleagues of Trio Wanderer had the opportunity to hear them in numerous occasions. They have a very high standard of academic achievement as well as superb artistic and technical qualities. It is always a great experience for the audience to attend one of their concerts.”

Zaterdag 17 oktober 19.45 Vermaning Zaandam: Mosa Trio

Reserveren en info: www.nieuwehuysconcerten.nl

 

Op zaterdag 3 oktober om 19 u. 45 geeft het Delta Pianotrio een verrassingsconcert in de Vermaning in Zaandam. Dit jonge Nederlandse pianotrio bestaat uit violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Zij waren al meermalen te beluisteren in Zaandam, en vielen altijd weer op door het aanstekelijke plezier en de grote intensiteit waarmee zij muziek maken. 

Het programma dat zij meebrengen blijft een verrassing, maar past in de nieuwe benadering van de Stichting Nieuwe Huys Concerten, waarmee zij de noodgedwongen afstand tussen mensen probeert te overbruggen. Het concert begint daarom niet opeens, maar je wordt er als het ware geleidelijk in meegenomen: de musici zitten op het podium, praten wat onderling en met mensen uit de zaal, beantwoorden vragen, spelen alvast stukjes uit het programma en warmen zo geleidelijk op naar een intieme en haast huiselijke sfeer waarin het concert zich als vanzelfsprekend kan ontvouwen. Een verrassingsconcert dus, maar we verklappen alvast wat componistennamen: Dvorak, Ravel, Beethoven, maar ook Bach en Biber staan op het programma.

Uit een recente recensie (juli 2020) op Klasik.comDe interpretatie van het Delta Pianotrio werd gekenmerkt door een intensiteit die slechts zelden in de concertzaal te horen is. Op alle vlakken perfect gecoördineerd en zoekend naar uitersten om de in de noten vastgelegde tragiek volledig voelbaar te maken, musiceerden ze weergaloos…” Reserveren noodzakelijk, zie www.nieuwehuysconcerten.nl.

 

Za. 3 okt. 19.45, Vermaning Zaandam: Delta Pianotrio met Biber, Bach, Beethoven, Ravel en Dvorak.

Reserveringen en info: www.nieuwehuysconcerten.nl