Verhalen vertellen over het Fort bij Krommeniedijk

Datum/Tijd
za 04-02-2023
13:30 - 14:45 uur

Locatie
Fort K'ijk bij Krommeniedijk
Lagendijk 22
1911 MT Uitgeest

Categorieën


Iedere eerste zaterdag van de maand vertellen de gidsen Hans en Theo hun smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over Fort K’IJK, Lagendijk 22 bij Krommeniedijk. De eerstvolgende keer is op zaterdag 4 februari.

Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gelegen op de grens van Uitgeest en Krommenie, gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Ontdek meer over de geschiedenis van dit fort, hoe de soldaten sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. De Krommeniese gidsen laten je alles zien.

Kazemat

Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat een ‘kazemat’ is? Kom dan op een van de eerste zaterdagen van de maand langs. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek.

Audiotour

Je kan voor of na de rondleiding ook nog een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur en genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij. De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel. De rondleiding duurt van 13.30 tot 14.45 uur. Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl