Vele hemels boven de zevende | Naar de roman van Griet Op de Beeck

Datum/Tijd
wo 11-04-2018
20:15 - 22:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Scenefoto11.jpg

Het prachtige boek Vele hemels boven de zevende van de populaire Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck is voor het eerst bewerkt voor het toneel – en met succes. “Een mooie bezonken toneelavond,”schreef De Volkskrant en gaf vier sterren.

In dit fascinerende en beklemmende familiedrama doen de personages verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of de sprong naar de liefde.

De karakters zijn door Griet Op de Beeck met veel humor en liefde beschreven. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat niet geschreven is, wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid, de grote liefde en tot slot: de loutering.

De topcast bestaat uit Henriëtte Tol (Bloedverwanten, Soldaat van Oranje), Hanne Arendzen (Intouchables, Eline Vere), Stefan Rokebrand (Musical Award voor Chez Brood, Celblok H), Peter Bolhuis (De prinses op de erwt: een modern sprookje, Sophie, Amandla! Mandela, Augustus: Oklahoma) en Anne Lamsvelt (Chez Brood, Dokter Deen). Ursul de Geer (Advocaat van de Duivel, Stoner, Gloed) tekent voor de regie en verzorgt een inleiding bij de voorstelling.

Regie: Ursul de Geer
Tekst: Griet Op de Beeck
Toneelbewerking: Léon van der Sanden
Met: Henriëtte Tol, Hanne Arendzen, Peter Bolhuis, Stefan Rokebrand en Anne Lamsvelt

Meer info