Veiling voor zonnepanelen kerk de Ontmoeting

Datum/Tijd
vr 10-05-2019
19:30 uur

Locatie
De Ontmoeting
Parklaan 1
1544 AK Zaandijk

Categorieën


ds Mirjam Sloots voor kerk Ontmoeting

De Ontmoeting in Zaandijk verandert vrijdag 10 mei. in een veilinghal. Er zijn aantrekkelijke kavels voor elke portemonnee. Van een rit in een Ferrari tot een nacht meewerken bij het Zaanse Bakkertje en naar huis gaan met een heerlijk ontbijt. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan een duurzame Ontmoeting. Het dak van de Zaandijkse kerk gaat energie leveren via zonnepanelen.

“We zijn er als kerkrentmeesters al een tijd mee bezig”, zegt voorzitter Henk Kooi. “De energierekening van onze kerk is hoog. Ons gebouw wordt de hele week door gebruikt, niet alleen voor kerkelijk activiteiten, maar ook voor EHBO-cursussen, rouw-en trouwceremonies, concerten, Sinterklaas- en familiefeesten. Dus voor ons was de vraag hoe we die kosten op termijn lager konden krijgen.” We lieten ons uitvoerig informeren over de mogelijkheden van zonnepanelen op De Ontmoeting. En nu zijn we er uit. Er worden twintig zonnepanelen op De Ontmoeting gelegd. Die kosten ongeveer € 6.000,-. Een deel van die kosten proberen we via de opbrengst van een veiling te financieren.” Henk Kooi verwacht dat de kerk ongeveer binnen vier jaar de kosten van de investering terugverdiend zal hebben.

“Wat dacht u van een rit in een Ferrari?” zegt Age Eliveld, die de veiling mede organiseert, enthousiast. “Of op een mooie zomerdag een tocht van twee uur varen met vier personen op de Zaan?” vult zijn vrouw Coba aan. “We hebben zoveel originele kavels binnen gekregen, dat we denken voor elk wat wils aan te kunnen bieden,” zegt Age. “Zo waren we heel blij met het aanbod van Yvonne Delorme van het Zaanse Bakkertje om een nacht met haar mee te werken en te zien hoe dat heerlijke brood gebakken wordt.” Er zijn ook uitjes voor twee personen. Voor kunstliefhebbers is er een zeefdruk van Jan Cremer “Red Mountain Red”. Voor klussers zijn er handige apparaten. Voor culinaire liefhebbers een voucher voor een Henk&Henk diner. Voor kinderen zijn er verrassende uitjes. Het is maar een greep uit een groot aantal verrassende kavels.

Loterij

Voor bezoekers die van een gezellige avond en een kansspelletje houden zijn er loten te koop. In tegenstelling tot andere kansspelen is hier de prijskans groot. Drie op de vier loten is prijs. Dus wie tien loten koopt, gaat zeker met 7 prijzen naar huis.

Duurzame Dominee

“Ik ben trots op mijn kerk, vanwege dit goede initiatief”, zegt ds Mirjam Sloots die haar eigen woning aan het Czaar Peterplantsoen samen met haar echtgenoot van duurzame energie voorziet. Locatie: De Ontmoeting, Parklaan 1, aanvang: 19.30 uur – inkijk kavels met koffie. 20.00 uur: start veiling/lotenverkoop. Info: Age en Coba Eliveld, eliveld002@hetnet.nl, tel. 0638185990.