Van Merwijks Latin Soul & Salsa

Datum/Tijd
do 10-03-2022
20:00 - 22:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Van Merwijks Latin Devils!

Het begon allemaal in 1980. Lucas van Merwijk, toen nog punkdrummer, vertrok van de provincie naar de grote stad Amsterdam om door te breken. Het liep allemaal anders dan gepland. Hij kwam in contact met de salsa muziek van de in Amsterdam wonende Latino’s uit New York en raakte al snel verslaafd aan de rijkdom van deze ritmes. 

In de donkere en kokende latin nachtclubs van Amsterdam speelde de Hollandse drummer nacht in nacht uit voor salsa danspubliek en ontdekte hij de nauwe verwantschap tussen muziek en dans. Een levenslange zoektocht naar de oorsprong bracht hem naar de wijk Spanish Harlem in New York, waar Salsa voor de NY Latino’s hetzelfde was als Soul voor de Afro Amerikanen. In Latin Devils! wordt de 100 jarige geschiedenis van deze muziek blootgelegd met een knallende band, drie topzangers en tien innemende en betoverende dansers en danseressen.

De dansers
De dansgroep staat onder leiding van topdansers Rianne Foekema en Miguel Arduin en bestaat verder uit professionele internationaal bekroonde salsa dansers die alle verschillende latin dansstijlen tot in de perfectie beheersen.

De zangers
De drie vocalisten zijn topzangers die hun sporen in de latin- en soulwereld in Nederland en over de grens ruimschoots verdiend hebben. 
Yma America (Venezuela): Latin diva Yma America is één van de hedendaagse ‘leading ladies’ van de huidige salsa muziek. Zij komt speciaal naar Nederland voor de shows.
Gianna Tam (Nederland): Gianna Tam zingt in vele Nederlandse formaties en zal binnenkort in The Ladies of Soul als zangeres en percussioniste te horen zijn.
Nando Vanin (Colombia): De uit Colombia afkomstige Nando Vanin is een top zanger en danser die in vele latin bands zingt. Hij is tevens zangdocent aan het conservatorium in Rotterdam.

De band
Spetterende live salsa band bestaande uit zeven van de beste latin musici in Nederland.

Lucas van Merwijk • Drums, muzikaal leider (Nederland)
Oscar Cordero • Trompet (Venezuela)
Ilja Reijngoud • Trombone (Nederland)
Juan Viloria • Percussie (Venezuela)
Abel Marcel • Piano (Cuba)
Samuel Ruiz • Bas (Venezuela)