Unieke Zaken | De Vliegende Gek (6+) | Nationaal Theaterweekend

Datum/Tijd
zo 27-01-2019
16:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Genre: Jeugd & Familie

Na drie succesvolle edities vindt van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari de vierde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats. Heel Nederland ademt theater en natuurlijk doet het Zaantheater ook weer mee! De deuren gaan wagenwijd open voor drie feestelijke dagen. Bezoek voorstellingen voor slechts € 10 of € 5 per kaart of ga mee op avontuur langs korte voorstellingen en acts in De NachtParade. Rondom de voorstellingen ook extra’s georganiseerd.

De Vliegende Gek is gebaseerd op de legendarische non-stop solovlucht van waaghals Charles Lindbergh. In 1927 wil hij als allereerste mens, in zijn eentje, zonder te stoppen, van New York naar Parijs vliegen. De wereld verklaart Lindbergh voor gek, maar hij zegt ‘als je in je luie stoel blijft zitten, maak je sowieso nooit een doelpunt’.

Het publiek is te gast bij de opening van het Charles Lindbergh Museum. Speciaal voor deze dag hebben de museummedewerkers een openingsmanifestatie bedacht: met poppen, de Lindy Hop en alles wat er in het museum staat, spelen ze het Grote Avontuur van Charles Lindbergh na. Een bonte stoet aan voorbijgangers verschijnt: monteur George Baker, Charles’ moeder, buurman Coolidge en zijn vrouw, bankdirecteur Ben Turpin, het vliegveldpersoneel in New York en Parijs. En iedereen is er van overtuigd dat Lindbergh het zonder zijn of haar steun nooit redt. 
 
De Vliegende Gek is een dynamisch theaterspektakel waarin de avontuurlijke geest van 1927 voel-, hoor- en zichtbaar is. Met als achtergrondmuziek de swingende hits uit de Roaring Twenties en de originele motorgeluiden van de Spirit of St. Louis.

Regie: Herman Bolten
Idee / spel: Peter Bolten, Mirjam Morsch
Spel / techniek: Gijs Steenbergen, Joris Thomassen 
Toneelbeeld: Thierry van Raay

De voorstellingen

Tijdens het Theaterweekend zijn maar liefst vier verschillende voorstellingen te zien voor € 10 of € 5 per kaart. 

Meer info