Uitreiking Bredenhofprijs voor de Zaanse geschiedenis mmv Freek de Jonge

Datum/Tijd
do 08-04-2021
20:30 - 21:30 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


Nergens in Nederland wordt de regionale geschiedenis zo levend gehouden als in de Zaanstreek. Ieder jaar verschijnen er tientallen nieuwe publicaties over de rijke Zaanse historie, geschreven door verenigingen, stichtingen, professionele auteurs en amateurs.
In 2020 heeft de BredeNHofstichting de BredeNHofprijs voor de Zaanse geschiedenis ingesteld. Deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel het stimuleren van onderzoek naar en het beschrijven va de Zaanse geschiedenis, alsmede het bevorderen van de belangstelling voor de Zaanse geschiedschrijving en haar auteurs. Een vakkundige jury selecteerde uit alle publicaties een shortlist, van vijf titels, waaruit zij een winnaar aanwijst.
De uitreiking van deze prijs vindt voor de eerste keer plaats in de Bullekerk. Freek de Jonge, opgegroeid in de omgeving van de Bullekerk, gaat in gesprek met de auteurs over hun boeken, waarna Ron Sman – voorzitter van de Bredenhofstichting – de prijs zal uitreiken.
De genomineerden:
Marjan van den Berg (red) – ‘Speuren in het Veen’
Jeanne Douwes en Arno Bruitsman – ‘Zilveren Meesterwerken uit de Zaanstreek’
Jur Kingma – ‘Vernuftelingen en kooplieden in een bijzonder landschap’
Jan van der Male – ‘150 jaar railvervoer in de Zaanstreek’
Pim Ligtvoet en Willemien Schenkeveld – ‘De Zaans Spanjestrijders’
De uitreiking van de BredeNHofprijs wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Koog Zaandijk in samenwerking met de Bredenhofstichting en de Bullekerk. 
 
Donderdag 8 april 2021 van 20:30 UTC+02 – 21:30 UTC+02
 
Tickets
www.avvzaanstad.nl/bredenhofstichting