Uilenballen pluizen op stadsboerderij Darwinpark

Datum/Tijd
zo 03-02-2019
13:00 - 16:00 uur

Locatie
Stadsboerderij
De Weer 31
1504 AH Zaandam

Categorieën


uil (oehoe) foto Bart Homburg

Op zondagmiddag 3 februari kan jong en oud op stadsboerderij Darwinpark te Zaandam onder leiding van educatief medewerker Flip Valk uilenballen uitpluizen. Voor en na het broedseizoen overnachten uilen vaak samen op een vaste plek. Een roestplaats noemen we dat. Ook in de Zaanstreek zijn roestplaatsen te vinden. Meestal wordt hier geen ruchtbaarheid aan gegeven om verstoring te voorkomen. Onder bomen waar uilen in zitten liggen altijd uilenballen. Dat zijn pluizige ballen, met restanten botten en haartjes van de prooi , meestal muizen. Het is super interessant om deze ballen uit te pluizen. Want aan de botrestanten -met name de schedeltjes- kan je zien welke muizensoort is opgegeten. Uit sommige uilenballen komt een compleet muizenskelet tevoorschijn!

De kosten voor deelname bedragen € 2,- p.p. Daarvoor krijg je een uilenbal, een zoekkaart en een “muizenplattegrond” waarop je gevonden botjes kan vastlijmen. Voor het pluizen zijn pincetten en ander gereedschap beschikbaar. Wie extra uilenballen wil uitpluizen betaalt daarvoor € 0,50 per stuk. Zoekkaart en muizenplattegrond mogen deelnemers uiteraard mee naar huis nemen. LET OP: contante betaling. Geen pin aanwezig.

Deze activiteit start om 13.00 uur in de educatieve ruimte van de boerderij en eindigt om 16.00 uur. Kom op tijd, dit is een populaire activiteit, en vol is vol! Het adres van de boerderij: De Weer 31  1504AH te Zaandam.