‘Tv-boswachter’ Arjan Postma op Biodiversiteitsdag Heemtuin

Datum/Tijd
zo 10-07-2022
11:00 uur

Locatie
Heemtuin
Burg. In ’t Veldpark Heijermansstraat
Zaandam

Categorieën


Op zondag 10 juli is er vanaf 11:00 uur weer een Biodiversiteitsdag op de Heemtuin, ditmaal met ‘tv-boswachter’ Arjan Postma. Hij is geboren in Zaandijk en heeft er van kinds af aan veel tijd doorgebracht. Postma weet dus heel goed wat daar allemaal groeit en bloeit en kan er op zijn bekende enthousiaste wijze over vertellen.

De Heemtuin is een groene oase middenin de stad, met voornamelijk inheemse beplanting. Er is van alles te zien en te ontdekken tijdens excursies door de tuin. Om de biodiversiteit te verhogen zijn verschillende biotopen aangelegd, met steeds weer een  andere specifieke beplanting. Postma legt uit welke soorten zijn gekozen en waarom speciaal die soorten in die specifieke omgeving passen.

In de Heemtuin komen vele honderden kleine diersoorten voor: verschillende bijensoorten, duizendpoten, miljoenpoten, springstaarten, kevers, torretjes, lieveheersbeestjes, spinnetjes en ga zo maar door. De langpootaardhooiwagen is vast ook te bewonderen – dit diertje is veel in de tuin te vinden. Het kruipt op zijn hoge poten graag over de bodem die bezaaid ligt met takken en bladeren. Al die kleine diertjes trekken ook weer grotere dieren aan, zoals vogels, egels en vleermuizen.

Om 11:00 uur wordt de fuik van de vijver gelicht en waarschijnlijk zitten daar voornamelijk Amerikaanse rivierkreeften in. Deze exoot verschalkt bijna al het overige leven in de vijver. Deskundigen zullen ook daarover vertellen. Deelname aan het programma is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Bron: Rodi https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/99759/tv-boswachter-arjan-postma-op-biodiversiteitsdag-heemtuin/