Turks Fruit | Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

Datum/Tijd
di 02-04-2019
20:15 - 22:05 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Genre: Theater & Toneel

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit. De voorstelling wordt lovend ontvangen door pers en publiek.

Het is exact vijftig jaar geleden dat Jan Wolkers flink wat ophef veroorzaakte met de publicatie van het beroemde boek Turks Fruit. Snel na verschijning werd het een bestseller en de filmbewerking met Monique van de Ven en Rutger Hauer is met 3,6 miljoen nog altijd de best bezochte Nederlandse film ooit.

Turks Fruit vertelt over de stormachtige liefde van beeldhouwer Erik en zijn grote liefde en muze; de roodharige Olga. Vijftig jaar later heeft Wolkers’ ultieme liefdesverhaal nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet. Sophie Kassies maakte een eigentijdse en ongekuiste toneelbewerking die net als het boek sensueel en rauw tegelijk is en even indringend als ontroerend.

De pers is lovend:
Algemeen Dagblad: Toneelversie Turks Fruit: uiterst boeiend en vermakelijk (4 sterren)
Volkskrant: Chris Peters kan fysiek excelleren, Ali Zijlstra meer psychologisch, en dat gaat beiden voortreffelijk af (4 sterren)
Het Parool: Turks Fruit is een ontroerend stuk over overgave
Trouw: Bij Wolkers is de vrouw óf lustobject óf heks, maar deze toneeluitvoering is eigentijdser (4 sterren)
1e rang: Alles klopt aan Turks Fruit – 1eRang.nl (5 sterren)