Trio Palpita met Portugese fado

Datum/Tijd
zo 20-01-2019
16:00 uur

Locatie
Honig Breethuis
Lagedijk 80
1544 BJ Zaandijk

Categorieën


Fadotrio Palpita met muziek van liefde, vreugde, passie en weemoed

Terwijl het natte en koude jaargetijde iedereen nog in zijn greep heeft kunt u op 20 januari 2019 in het Honig Breethuis, Zaandijk vooruit- of terugblikken op warmere sferen met de Portugese fadoklanken van Trio Palpita.

Palpita is een muzikaal project van Merel Rumping, António Costa en Ralph Bijvoet. Merels eerste kennismaking met de fado vond plaats in een ´Casa de Fado’ in de wijk Alfama in Lissabon. Daar zong zij in een spontaan optreden voor vrienden en gasten. Ze had nog nooit voor publiek opgetreden, maar de reacties waren overweldigend. Met haar betoverende pure klanken stal zij harten van vele fans, zowel in Portugal als in Nederland. Na deze bijzondere ervaring besloot Merel terug in Nederland, op zoek te gaan naar musici om een fadogroep mee te vormen. Met Portugese gitaarspeler António en Ralph, klassiek gitaarspeler, ontstond Palpita. De Portugese guitarra met zijn typisch, krachtig, of juist breekbaar geluid, vormt het hart van de fadomuziek.

De fado, vergelijkbaar met de blues, wordt vaak met Portugal geassocieerd maar is eigenlijk vooral verbonden met Lissabon. Het is de muziek van liefde, vreugde, passie en weemoed. Waar de Portugese fado met haar eeuwenoude mystiek doordrenkt is van heimwee en melancholisch verlangen, geeft Palpita licht aan de traditie door een frisse interpretatie. De sprankelende stem van Merel in combinatie met het samenspel van Ralph, klassieke gitaar, en António, Portugese gitaar, het hart van de fadomuziek, is in alle opzichten uniek.

Leden met introducé € 15,- p.p., volwassene € 17,50, kind € 7,50. Reserveren op www.honigbreethuis.nl.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen is tijdig reserveren noodzakelijk. Volwassene € 17,50 inclusief entree museum en 1 consumptie; lid Honig Breethuis met 1 introducé € 15 p.p.; kind 4 t/m 12 jaar € 7,50. Programma en reserveren op www.honigbreethuis.nl