Toneelvereniging Jisp speelt Zusters in Zaken

Datum/Tijd
vr 04-11-2022 - za 05-11-2022
20:00 uur

Locatie
Dorpshuis De Lepelaar
Molenpad 2
1546 LC Jisp

Categorieën


Moeder-overste en een vijftal inwonende zusters zijn in de financiële problemen.
Moeder-overste en een vijftal inwonende zusters zijn in de financiële problemen. (Foto: aangeleverd)

 Toneelgroep Herleving 1898 uit Jisp voert dit jaar op 4 en 5 november de vrolijke komedie Zusters in Zaken op. De uitvoering is geschreven door Ton Davids en speelt zich af in een klooster.

Hierin bevinden zich moeder-overste en een vijftal inwonende zusters. Zij bevinden zich in grote geldnood en een faillissement staat voor de deur. De aartsbisschop, die het klooster jaarlijks bezoekt is dan ook van plan het klooster te verkopen. Er gaan zelfs geruchten, dat er een casino voor in plaats komt. Zelfs de aan het klooster verbonden pastoor, zijnde de biechtvader van de zusters, kan deze snode plannen niet voorkomen en zoekt zijn heil maar weer eens in de miswijn.

Dan verschijnt er een vrolijke en kordate bouwondernemer in het klooster, die daar vlakbij met autopech is gestrand. Als hij hoort van de slechte financiële situatie, ziet hij mogelijkheden om het klooster te behouden voor de zusters. Samen met een van de zusters werkt hij zijn grootse plannen uit. Intussen verschijnt er een uit huis gevluchte jonge vrouw, die voor de nodige verwarring zorgt. Niettemin krijgt zij echter ook een plaatsje in het klooster en helpt mee om het klooster te redden. De aartsbisschop is echter niet te vermurwen en dreigt roet in het eten te gooien. Maar dan blijkt zijn verleden ook niet brandschoon te zijn. Dit lijkt echter meer dan voldoende om de toekomst voor het klooster en haar bewoners veilig te stellen.

Deze voorstelling, onder regie van Pim Houthuijse, vindt plaats in De Lepelaar, Molenpad 2. Aanvang 20.00 uur. De kaartverkoop begint zaterdag 29 oktober van 15.00 tot 16.00 uur in de Lepelaar. En op de speeldagen aan de zaal. Entree: € 8,- Scholieren/Donateurs: € 7,-.