Toneelgroep Oostpool | Romeo en Julia | Shakespeare

Datum/Tijd
wo 21-02-2018
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Toneelgroep Oostpool_romeoenjulia.jpg

Romeo en Julia, wie kent ze niet? Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar.

Regisseur Marcus Azzini (Angels in America, On the Road) laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke drama. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?

Azzini kiest voor een talentvolle spelersgroep van jonge acteurs. Diewertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. Met behoud van de originele poëzie herschrijven Jan Hulst en Kasper Tarenskeen (De Ilias) deze toneelklassieker tot een nieuw verhaal dat wij allemaal kennen.

Tekst: William Shakespeare
Bewerking: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen
Regie: Marcus Azzini
Spel: Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Diewertje Dir, Bart van den Donker, Eva van der Gucht, Yannick Jozefzoon, Michael Muller, Chris Peters en Mirjam Stolwijk
Scenografie: Koen Steger
Kostuums: Mattijs van Bergen
Muziek: Bart Rijnink

Meer info