Tim Fransen | De mens en ik

Datum/Tijd
wo 06-04-2022
20:00 - 21:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Genre: Cabaret

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins en van complottheorieën. Van beschaving en van de uraniumbom.

Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid.

Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen ­– als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: ‘Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.’ Nu betreedt hij eindelijk de theaters met een derde programma.

De pers over ‘De mens en ik’
Trouw (★★★★): “‘De mens en ik’ is een sterke voorstelling met een urgente ondertoon en een hoge grapdichtheid”
Telegraaf (★★★★): “Als geen ander weet Tim Fransen nog altijd het banale met het intellectuele te verbinden” 
Volkskrant (★★★★★): ”Tim Fransen balanceert perfect tussen ideeën en een geweldige hoeveelheid geestigheid”

Over Tim Fransen
Tim (1988) is cabaretier en filosoof. Hij rondde de studies filosofie en psychologie cum laude af aan de UvA. In 2011 werd hij lid van het collectief Comedytrain. Met zijn eerste filosofische cabaretvoorstelling ‘Het failliet van de moderne tijd’ won hij de Neerlands Hoop, de prijs voor het grootste cabarettalent. Voor zijn tweede solovoorstelling Het kromme hout der mensheid ontving hij de Poelifinario. Tim Fransen debuteerde als schrijver met zijn filosofische boek Brieven aan Koos