Theater XXIV – Sasha, gooi de vuilnis buiten

Datum/Tijd
zo 05-11-2023
16:00 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


Sasha, de charismatische kolonel van het Oekraïense leger, overlijdt aan hartproblemen vóór de Russisch-Oekraïense oorlog. Zijn geest komt langs om afscheid te nemen van zijn weduwe en stiefdochter Oksana. Acht jaar later staat het land op zijn kop door een oorlog die zelfs de doden uit hun dutje haalt.

‘Sasha, gooi de vuilnis buiten’ is een verhaal over liefde en manipulatie, familie en menselijke relaties, waar de lach en de traan elkaar ontmoeten als danspartners op de onvoorspelbare melodie van het leven. Een kronkelig pad van dood en wederopstanding, wanhoop en hoop, met de kracht van de Oekraïense geest als komische sidekick. In het middelpunt staat een gewone vrouw die zelfs een spook de vuilnis buiten kan laten zetten. Komisch, hartverwarmend, en bovenal onvergetelijk!

Een meeslepende voorstelling met een ideale mix van tragedie en komedie, als een emotionele achtbaan met een knipoog. Een perfecte balans tussen emotie, humor en spanning.

De voorstelling is gebaseerd op het werk van de winnares van de Shevchenko-prijs: Natalia Vorozhbit.

Er spelen bekende Oekraïense actrices in: Alesya Andrushevska, Oksana Borbat en de hoofdacteur van het Utrechtse theater, Bram Gerrits.
Regie: Yasha Gudzenko

De voorstelling is in het Engels met Oekraïense ondertitels.

Inloop en markt: 15.00-16:00
Theatervoorstelling: 16.00-17.00
Socialiseren/kennismaken 17.00-18.00

Tickets € 14,00 (+ € 1,00 reserveringskosten)