Theater Utrecht & New Dutch Connections | The Bright Side of Life

Datum/Tijd
wo 18-04-2018
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


The Bright Side of Life TheaterUtrechtSerie.jpg

The Bright Side of Life is een komische en confronterende voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek.

Hoe ga je om met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe? Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

Acteur en theatermaker Bright Richards was zelf een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, maakte voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Fathers House door het hele land. Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers. De komst van meer dan 60.000 vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

Concept, tekst en spel: Bright O. Richards
Tekst en regie: Ko van den Bosch
Muziek: Oleg Fateev en Zoumana Diarra

Meer info