Theater Utrecht & DOX | What is love

Datum/Tijd
wo 16-03-2022
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


We zingen het mee in bijna elke popliedje: liefde is het enige dat je nodig hebt. Maar waarom eigenlijk? En is het wel waar? Is liefde voor iedereen even belangrijk? En hoeveel vormen van liefde bestaan er? ‘What is love’ is een muzikale, ontroerende en meeslepende theater- en dansvoorstelling van regisseur Casper Vandeputte. Een voorstelling waarin acteurs, dansers improviseren, praten en dansen om te ontdekken wat liefde eigenlijk is.

 

Een podium vol acteurs en dansers. Ze zijn jong, oud, man, vrouw en zijn van verschillende afkomst. Ze discussiëren, musiceren, verlangen, praten met het publiek en vechten alles uit wat er te bedenken is over de liefde. Ze voeren in een spannende combinatie van improvisatie en ingestudeerde teksten een gesprek met het publiek. En als de woorden op zijn, wordt er gedanst.

Casper Vandeputte (regisseur en schrijver)
Casper Vandeputte (1985) is schrijver en regisseur. Hij zoekt in zijn voorstellingen naar vurige emotie, humor en ontroering. De afgelopen jaren maakte Vandeputte veel voorstellingen. Immens (2019) werd geselecteerd voor de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2020. Ook won hij de Toneelschrijfprijs 2020 voor de tekst van Immens.

Justin de Jager (choreograaf)
De Jager maakt snel naam in de danswereld en is gespecialiseerd in het uit de breakdance afkomstige threading. Hij weet de eigenheid van dansers te combineren met de hypnotiserende vloeiende bewegingen, optische illusies en complex partnerwerk die zijn stijl kenmerken.

Over Theater Utrecht
Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht. De makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater.  

DOX is broedplaats en gezelschap ineen: hét makersplatform voor theater, urban arts, jongeren en alle (sub)culturen van nu. Bij DOX staan alle disciplines op het podium: dans, performance, muziek, zang en tekst. Ze laten zich inspireren door thema’s en expressievormen die spelen in de jongerencultuur en zijn een schakel tussen de underground en professionele praktijk.  

Breng je stem uit in het Zaantheater en bezoek daarna met korting ‘What is love.’
Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en is het Zaantheater voor een dag óók een stembureau. Om stemmers een extra leuke avond te bezorgen krijgen zij korting op een kaartje voor ‘What is love’. Voor slecht €10,- krijgt iedereen zo de kans om van een ‘stem-avond’ ook een bijzondere theateravond te maken. Kaartjes met korting zijn te koop via de bestelbutton.