Theater Sonnevanck & Silbersee | Wij gaan op berenjacht (vanaf 4 jaar)

Datum/Tijd
zo 25-02-2018
15:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Sonnevanck-BerenjachtSerie.jpg

“Echt alles klopt,” schreef Theaterkrant over Wij gaan op berenjacht, de muziektheaterversie van het geliefde prentenboek van Michael Rosen.

“Wij gaan op berenjacht. We gaan een hele grote vangen. Wat een prachtige dag! Wij zijn niet bang.” Vijf zingende acteurs en een danser vertellen het spannende verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. Met betoverende muziek, spel, beeld en beweging. En met een actieve muzikale rol voor de kinderen in het publiek. Een voorstelling over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens.

Uit het juryrapport van de Zilveren Krekel 2016:
“Het is echter bovenal het ingenieuze decor van Morgana Machado Marques dat grote bewondering afdwingt. Als een magische trukendoos ploppen vanuit een strak vormgegeven speelvlak (zwart/wit) alle hindernissen tevoorschijn: het hoge, zwiepende gras, de kleverige modder die aan laarzen plakt en de angstaanjagende grot van goudfolie. De inventiviteit van Marques is de stuwende kracht achter vertelling én verbeelding. Ze maakt het schier onmogelijke mogelijk.”

Meer info