Theater Rotterdam met Jacob Derwig e.a. | Verdriet is het ding met veren

Datum/Tijd
wo 07-12-2022
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


  • Theater & Toneel

Regisseur Erik Whien en acteur Jacob Derwig brengen een hartverscheurend boek naar het toneel. Verdriet is het ding met veren is de internationaal succesvolle debuutroman van Max Porter.

Een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende Kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’.

Het is een rauwe maar liefdevolle muzikale voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. “Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling”, aldus de Volkskrant (*****)

Regisseur Erik Whien brengt hiermee één van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek. Acteurs Jacob Derwig, Jesse Mensah en Romijn Scholten brengen een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.