Theater na de Dam: René Groothof | De Tuinen van de Herinnering (v.a. 9 jaar)

Datum/Tijd
vr 04-05-2018
21:00 - 22:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Scenefoto2.jpg

In het hele land zijn na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei voorstellingen te zien. Ook het Zaantheater doet mee met Theater Na de Dam. Wij hebben in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Zaanstad gekozen voor een prachtige voorstelling van Oostzaner René Groothof. Zoals het Parool al schreef: “Geen acteur kan met zo weinig middelen zoveel beelden oproepen als Groothof. Binnen de kortste keren weet hij een sfeer van intimiteit te creëren. Alsof hij op de rand van je bed zit te vertellen, alleen voor jou”.

De Tuinen van de Herinnering, naar het boek van Michel Quint, vertelt over twee broers in de Tweede Wereldoorlog. De tienjarige Michel schaamt zich dood voor zijn vader, die de eigenaardige gewoonte heeft om zich te verkleden als clown. Dan onthult de broer van zijn vader hem een familiegeheim. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de broers, na het plegen van een verzetsdaad, in een leemput geworpen en overgeleverd aan de Duitse bewaker. Zij kregen te horen dat één van hen ‘s avonds zou worden geëxecuteerd. De gevangenen mochten zelf bepalen wie. Dit onaangename avontuur krijgt echter een onverwachte wending. De essentie van het leven wordt bloot gelegd met de dood in het vizier.

Vriendschap en loyaliteit maken een wezenlijk onderdeel uit van het leven van een kind. Wat als deze onder druk komen te staan door angst en agressie, welke keuze maak je dan? In De Tuinen van de Herinnering reikt Michel Quint humor als wapen aan. Een pareltje van tederheid, lef en humor.

Meer info