The Royal Wind Music | Een muzikale wandeling door de Sinaasappelhof

Datum/Tijd
zo 04-09-2022
15:00 - 16:15 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


 
De sinaasappelhof
Renaissancemuziek in en om de kathedraal van Sevilla
 
Op 8 maart 1401 besloot de kerkelijke leiding van Sevilla een nieuwe kathedraal te bouwen op de plek van de voormalige hoofdmoskee. De ambitie werd overduidelijk neergeschreven: “een gebouw, zo groot dat komende generaties ons voor gek verklaren”. Dit is zeker gelukt: de kathedraal van Santa María is al zeshonderd jaar het stralend middelpunt van de stad en is ook nu nog de derde grootste christelijke kerk in heel Europa. Zoals alle kathedralen draagt het gebouw ook tekenen van de geschiedenis in zich, tekenen van de kunst en het leven van de stad door de eeuwen heen.
 
Enkele delen van de oude moskee werden behouden, waaronder de voorhof, de Patio de los Naranjos of Sinaasappelhof. Hier, onder de frisse schaduw van de bomen, begint een muzikale wandeling door de kathedraal. Onderweg passeren we onder andere het retabel met een dertiende-eeuws beeld van Onze Lieve Vrouwe (Virgen de la Sede), een zestiende-eeuwse muzieklessenaar waarop een instrumentaal kwintet is afgebeeld, het graf van Hernando de Colón, zoon van Columbus en fervent verzamelaar van onder andere prachtige liedboeken… En als wij verder lopen naar de kapittelzaal, komen wij daar vihuela-meester en priester Francisco de Mudarra tegen. Kom je mee?
 
Geestelijke muziek van Francisco de Peñalosa, Pedro de Escobar, Cristóbal de Morales, Francisco Guerrero en Alonso Lobo.
 
Wereldlijke muziek van Juan Vásquez, Miguel de Fuenllana en Alonso de Mudarra.
 
Reserveren via de groene button rechts bovenaan deze pagina!

Aanvang 15.00 uur

Zaal open 14.30 uur

Toegangsprijs € 22,50 (Pinbetaling vooraf aan de zaal).

Geen Pauze!