The Oldtime Stringband in de Jisper Kerk

Datum/Tijd
zo 14-05-2023
15:30 uur

Locatie
De Jisper Kerk
Dorpsstraat 119
1546 LH Jisp

Categorieën


fotoTOTS

Ton Knol – gitaar, mandoline & zang (vader van Tim Knol)

Ruud Spil – banjo & zang
Shelly O’Day – gitaar, autoharp & zang
Lidewij de Vries – fiddle & zang
Nico Druijf – contrabas, zingende zaag & zang

 
Over de uitvoerenden

 The Oldtime Stringband komt uit Hoorn, Amsterdam. Zij spelen een mix van Bluegrass, oldtime en americana. Opgericht om een documentaire presentatie over koeienschilder Ruud Spil te begeleiden. Nu 11 jaar later zijn ze vier cd’s, drie Engelse tours, een Californië tour, vele binnenlandse, Duitse en Belgische optredens verder.

De eerste cd werd in eerste instantie als demo opgenomen. Door de vele positieve reacties hierop werd besloten de opnames in eigen beheer uit te brengen onder de naam “Gotta Stop Kickin ‘my Dog Around”.

De tweede cd “Chicken Crows For Day” kwam in mei 2014 uit en werd uitstekend ontvangen door de verschillende media. Diverse radio-optredens waren het gevolg en goede recensies in tijdschriften(Revolver’s Lust For Life) en websites zoals www.bealestreet.be en www.rootstime.be .

In 2016 hebben ze hun derde cd Cat’s Got The Measles uitgebracht. Dit is weer een mix van eigen nummers, traditionals en een paar covers. In Engeland, België en Nederland verschenen diverse recensies in tijdschriften en op websites. De recensies waren allen positief tot zeer lovend.

Nummers van de drie verschillende cd’s worden veelvuldig op internationale internet radiostations gedraaid.

In het voorjaar van 2019 is de vierde cd uitgekomen Pretty Little Horses. De cd kreeg goede kritieken in binnen en buitenland.

Een samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band.

Zondag 14 mei 2023      Aanvang 15.30 uur     Entree : € 15.-

Kaarten bestellen: programmaraad@jisperkerk.nl