The Cinemusic Experience met René Mioch

Datum/Tijd
vr 03-11-2023 - za 04-11-2023
20:00 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


Stel je eens voor: een groot scherm, een groot orkest, imposante filmmuziek synchroon gekoppeld aan prachtige fragmenten van 25 wereldberoemde films. Met speciale licht- en geluidseffecten. Een unieke avond vol filmmuziek: The CineMusic live concertshow moet je een keer hebben meegemaakt.

Het professionele 36-koppige CineMusic-orkest, bestaande uit strijkers, blazers en ritmesectie, staat onder leiding van de ervaren dirigent Henk Ummels. Op het avondvullende programma staan onder andere: James Bond, 1917, Harry Potter, E.T., Pirates of the Caribbean, Interstellar, Star Wars, Spirit, Forrest Gump, Imitation Game, Jurassic Park, Gladiator, Schindler’s List en Jungle Book. The CineMusic Experience wordt gepresenteerd door filmjournalist René Mioch. Tijdens de concertshows vertelt deze filmkenner op boeiende wijze over zijn ontmoetingen met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten.

Passie voor filmmuziek
The Cinemusic Experience is een idee van ondernemer John van der Sluijs. Samen met pianist Ruud Luttikhuizen formeerde hij het orkest, het repertoire en de organisatie.

René Mioch is als filmjournalist bekend geworden door zijn RTL-programma ‘Films en Sterren’. In dit programma interviewde hij grote filmsterren als Tom Cruise, Sharon Stone en Johnny Depp en ging hij in gesprek met wereldberoemde componisten als Hans Zimmer en John Williams. René Mioch wordt regelmatig bij de Nederlandse TV-programma’s gevraagd om nieuwe binnen- en buitenlandse filmreleases te becommentariëren.

“Door de live muziek komt de film veel sterker binnen; je wordt als het ware de film ingezogen, gewoon schitterend” is een veelgehoorde reactie van bezoekers.

Tickets: € 39,50 (+ € 1,50 reserveringskosten)