The African Mamas en Leoni Jansen | Siyabonga Makeba

Datum/Tijd
vr 13-04-2018
20:15 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


African_Mamas-013-foto-Wim-Lanser.jpg

In hun nieuwe theaterconcert brengen de African Mamas en Leoni Jansen een ode aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Met fantastische muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze over Makeba’s strijd tegen apartheid, waardoor zij 30 jaar lang verbannen werd uit haar thuisland.

Zoals Nelson Mandela de vader van Afrika wordt genoemd, zo staat Miriam Makeba bekend als ‘Mama Africa’. In hun nieuwe theaterconcert brengen de African Mamas samen met Leoni Jansen een muzikaal eerbetoon aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze over Makeba’s strijd tegen apartheid, waardoor zij 30 jaar lang verbannen werd uit haar thuisland.

Op het ritme van haar hits als Pata Pata, Malaika en de Clicksong brengen The African Mamas de kracht en de moed van hun boegbeeld tot leven. Alle kanten van haar kleurrijke bestaan komen aan bod: haar muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en haar overlijden in 2008, twee dagen nadat ze afscheid nam van haar Nederlandse fans. Nog altijd wordt ze herinnerd als de vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde en die Zuid-Afrika in zware tijden perspectief bood.

Daarom heet het concert ‘Siyabonga Makeba’, oftewel ’Dankjewel Miriam Makeba’.

‘zingen, dansen, acteren; ze kunnen het allemaal’ – I Love Theater

Voor wie liever niet alleen naar het theater gaat, is er vandaag de Samen uit Salon. 

Meer info