Tentoonstelling ‘U Bent Hier’ bij galerie PLAY room

Datum/Tijd
za 02-02-2019 - zo 17-02-2019
13:00 - 18:00 uur

Locatie
PLAY Room
Westzijde 99
1506 GA Zaandam

Categorieën


PLAY room in het voormalige pand van Ten Wolde op de Westzijde opent vrijdag 1 februari haar tentoonstelling ‘U Bent Hier.’ Deze expositie toont een kritische blik op onze huidige maatschappij. Dat gebeurt met werken van wereldberoemde kunstenaars.

In januari, bij de allereerste expositie van de nieuwe galerie, waren er nog varkens in de etalage te bewonderen. Deze keer komt er een roze zeemijn van Joyce Overheul al zwevend in de galerie te hangen. Daarnaast is er werk van de Chinese superster Ai Weiwei. Naast deze tentoonstelling worden ook de 21 kunstvideo’s van het Global Videos-project getoond. Dit zijn korte video’s met als thema de universele mensenrechten. Dit project ging de hele wereld over en werd onder andere vertoond in Kathmandu, Hong Kong, Berlijn en Karachi. Nu is dat dus ook het geval in Zaandam. Er is bovendien werk te zien van A+B, Banksy, Eca Eps, Shepard Fairey (Obey Giant), Denise Fréchet, Rahman Hak-Hagir, Ottmar Hörl, Maria Jimena Herrera, Monika Rathoff-Troll en Jave Yoshimento.

De opening van de expositie is vrijdag 1 februari van 17.00 tot 20.00 uur. De tentoonstelling duurt tot en met donderdag 24 februari en is vrijdags tot en met zondags van 13.00 tot en met 18.00 uur geopend.