Tentoonstelling over hofjes, paden en pakhuizen

Datum/Tijd
do 21-03-2019 - zo 24-03-2019
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Clubhuis Historische Vereniging Wormerveer
Zaanweg 24 achter, ingang naast Steijnstraat 2
Wormerveer

Categorie├źn


Zuideinde. Cacaofabriek Boon met pakhuizen Bahia en Trinidad, rechts Venezuela (verbrand 1928). Nabij het Weeshuis. Foto van rond 1920

Zuideinde. Cacaofabriek Boon met pakhuizen Bahia en Trinidad, rechts Venezuela (verbrand 1928). Nabij het Weeshuis. Foto van rond 1920 ((Foto: (Historische Vereniging Wormerveer)))

De tentoonstelling ‘Hofjes, paden en pakhuizen’ in Wormerveer komt eraan. Deze is donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart te bewonderen. Organisator van de expositie is de Historische Vereniging Wormerveer.

“De grote groep zeer enthousiaste vrijwilligers van de vereniging is al ruim anderhalf jaar bezig om er weer een spektakelstuk van de maken, waar, mogen we best zeggen, ze ook nu weer in zijn geslaagd”, aldus Historische Vereniging Wormerveer. “Heel, heel veel uren organiseren, opzoeken, printen, plakken, etcetera, was het ook nu weer om tot een mooi resultaat te komen. Een mooie traditie is het inmiddels geworden.”

Historische Vereniging Wormerveer verzorgt de expositie elke twee jaar. Deze keer kreeg de tentoonstelling de naam ‘Hofjes, Paden, Pakhuizen en Sluizen in Wormerveer en Westknollendam’ mee. “Heel aardig en mooi om deze bijzondere presentatie met de mooiste beelden en informatie over onder andere 170 pakhuizen, vijf sluizen, zo’n vijftien paden en niet te vergeten negen hofjes en een buurtje te komen bekijken dus.

De scheidend voorzitter van Historische Vereniging Wormerveer, Dick Zwart, opent de tentoonstelling donderdag 21 maart rond de klok van 14.00 uur officieel. Een speciale editie van de Wormerveer Weleer over de genoemde onderwerpen van de tentoonstelling is te koop voor bezoekers die daarvoor belangstelling hebben.

De expositie is elke dag van 13.00 tot 17.00 uur te zien en de entree bedraagt 2,50 euro. “Er is natuurlijk van alles te zien. Neem gerust uw familie of buurtjes mee, want het ‘ons-kent-gehalte’ is ook zeker aanwezig. Dit jaar kunt u ook nog, als extraatje, zaterdag 23 en zondag 24 maart onder begeleiding een wandeling langs de genoemde onderwerpen maken.”

De pakhuizen Purmerend aan het Sluispad, Nieuwe Sluis aan het Karnemelkspad en Wildeboer aan de Dubbelebuurt zijn deze data van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De kosten voor de wandeling zijn 4 euro. De start is om 9.30 uur vanaf het clubhuis, ingang aan de Steijnstraat, naast nummer 2. Historische Vereniging Wormerveer vraagt deelnemers wel om zich van tevoren even op te geven via Piet Jongert: 075-6213749.

De locatie is ook deze keer het clubgebouw van de duivensportverenigingen aan Noordsterweg 10-12, voorbij de plek waar zwembad de Watering was, in Wormerveer.

Bron: Rodi