Tentoonstelling Barbara van Marle in Stadhuis

Datum/Tijd
do 19-11-2020 - vr 22-01-2021
08:30 - 16:00 uur

Locatie
Gemeentehuis Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Categorieën


Beeldend kunstenaar Barbara van Marle is geboren en getogen Zaandamse. Zij exposeert in binnen en buitenland en geeft schilderles in haar atelier in de voormalige Juliana van Stolbergschool in de Schildersbuurt in Zaandam.
Barbara verzorgt de nieuwste tentoonstelling in de publiekshal van het stadhuis Zaanstad, samen met het Gemeentearchief. Er is werk te zien rond het thema “ durf te leven” voor het Zaantheater, rond het thema Tweede Wereldoorlog, werk op basis van privéfoto’s en foto’s uit de Beeldbank van het Gemeentearchief. 
Foto’s zijn een weergave van een feitelijke gebeurtenis met specifieke personen op een vaste plaats en tijd. Barbara’s werk op basis van deze foto’s appelleert juist aan universele herinneringen die van iedereen zouden kunnen zijn: ‘Ik schilder momenten die niet los kunnen staan van hun voorgeschiedenis. Het gaat allemaal over herinneringen: iedereen draagt ervaringen en emoties mee van zichzelf, maar ook van familieleden uit eerdere generaties Bewust of onbewust. De afgebeelde momenten laten deze lagen zien. 
Dit werk ben ik begonnen met oude foto’s van mijn opa en vader, inmiddels werk ik ook naar eigen foto’s. Voor het Zaantheater werkte ik met beelden uit de beeldbank van het Gemeentearchief Zaanstad. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal van de Zaanstreek kon ik een mooie selectie maken als uitgangspunt voor mijn kunstwerken.’
De tentoonstelling is te zien in de publiekshal van het stadhuis Zaanstad tot en met 22 januari 2021 Hier vindt u meer informatie over de openingstijden van het stadhuis.