Tegendraads uit de Bocht

Datum/Tijd
za 03-09-2022
10:00 - 16:00 uur

Locatie
Wormerveer
-
Wormerveer

Categorieën


In navolging van Kunst Aan De bocht starten we 3 september met een nieuw evenement in de Zaanbocht van Wormerveer met de naam :TEGENDRAADS uit DE BOCHT
Met Tegendraads willen we het accent leggen op alles op en over textiel. Kort samen gevat alles VAN SCHAAP TOT DRAAD. We willen tijdens dit evenement aandacht besteden aan zowel traditionele als nieuwe technieken.
De opzet
De basis voor het evenement Tegendraads is gelijk aan dat van Kunst uit de Bocht. Een markt met kramen waar mensen/bedrijven die zich bezighouden met iets van Schaap tot Draad zichzelf kunnen presenteren. De vorm kan heel uiteenlopend zijn. Men kan alleen werk verkopen, maar ook een demonstratie geven. Soms nieuw, soms oud. Soms art soms heel basic. Gewoon alles wat je kunt doen met textiel. We hebben een grote diversiteit te bieden.
Reuring
Net als bij Kunst uit de Bocht zullen we ook nu weer zorgen voor voldoende reuring. Zodat het evenement meer is dan alleen een te bezoeken markt. Het evenement moet een gezellig evenement worden voor zowel de deelnemers als de \bezoekers. De muziek wordt verzorgd door Guinness Piggies. De dag begint om 10:00u en eindigt rond 16:00u
Kinderen
Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Wat dacht u van de voorstelling Uilskuiken van het poppentheater in lokaal de Kroon of maskers maken van gerecycled materiaal. Voor de workshop maskers maken moet u zich wel vooraf even opgeven via: Kunstuitdebocht@gmail.com
Oekraïne
We hebben special een kraam gereserveerd voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze hebben veel achter gelaten maar niet hun talent. Op hun kraam laten ze ons bv kennis maken met het Oekraïens borduurwerk.
Bekenden
Een aantal bekende personen/groepen heeft inmiddels toegezegd te komen. We noemen er een paar zoals de vloggers Sarah van Gerven van It’s a Sarah en Nana Seijlhouwer van Naatje Knit en de blogger Monique Boonstra bekend om haar kantwerk. De Zaanse kaper zal aanwezig zijn en een modeshow ten beste geven. Ook Piet Kempenaar van verfmolen de Kat zult u tegenkomen met organische verfstoffen.
Opening
De wethouder van Cultuur zal het evenement rond de klok van 10 uur te openen.
Aanmelden
Het is niet meer mogelijk om zich nog aanmelden voor het huren van een kraam op deze markt. Wel kan men zich opgeven voor volgend jaar door een bericht te sturen naar KunstuitdeBocht@gmail.com. We informeren u dan op het moment dat we met de voorbereidingen starten voor Tegendraads 2023.

https://www.facebookcom/Kunstuitdebocht
Het team van Tegendraads uit de Bocht