Tegendraads uit de Bocht

Datum/Tijd
za 02-09-2023
10:00 - 16:00 uur

Locatie
Wormerveer
-
Wormerveer

Categorieën


Met trots kunnen we ook dit jaar weer het evenement Tegendraads uit de Bocht op de agenda zetten en wel op 2 september 2023 .

Met Tegendraads willen we het accent leggen op alles op en over textiel. Kort samen gevat alles VAN SCHAAP TOT DRAAD. We willen tijdens dit evenement aandacht besteden aan zowel traditionele als nieuwe technieken. Soms nieuw, maar soms ook juist oud. Het kan art zijn maar ook heel basic. Gewoon alles wat je kunt doen met textiel.

Hiervoor worden in de Zaanbocht van Wormerveer een lint van markkramen neergezet. Uiteraard zijn er ook  weer aansprekende bloggers/ vloggers aanwezig en wat muziek.

De dag begint 10:00 en eindigt rond de klok van 16:00 u

De Historische Vereniging Wormerveer staat met een kraam op Tegendraads uit de Bocht in de Zaanbocht. In de verkoop zijn onder andere de nieuwe HVW-kalender voor 2024, ansichtkaarten en foto’s van alle Zaandorpen en Nederlandse provincies.

Tegendraads uit de Bocht, met een Monettintje.
Loret Karman geeft 2x een workshop #broodjebreien, je gaat aan de slag met tig kleuren en een Monetschilderij. 
 

Kledinggroep De Zaanse Kaper is ook present in de Zaanbocht.

Say yes to the Dress

De Oekraïense couturier Maryana Mostova, ondersteund door zeven borduursters, de hoedenmaakster Astrid Schouten en de tassenontwerpster Yvonne Wagemans, zijn de laatste maanden in het diepste geheim, onder de projectnaam Say yes to the Dress, bezig geweest om voor het Zaanse Kamerlid Songül Mutluer een jurk, hoed en tas te maken. Het Zaanse Tweede Kamerlid zal deze creaties dragen tijdens Prinsjesdag.