t Gemengd koor Alma Musica

Datum/Tijd
zo 10-12-2017
15:30 uur

Locatie
Kerk Noordeinde Wormerveer / De Kosterij
Noordeinde 20
1521 PA Wormerveer

Categorieën


Gemengd Koor Alma Musica is een koor voor de wat oudere zangers en zangeressen. De leden zijn zo tussen de 55 en 90 jaar. Ze geven zondag 10 december een kerstconcert in de Hervormde kerk aan de Noord. Aanvang: 15.30 uur.

De koorleden repeteren in het RUACH-gebouw aan de Noorderstraat 7. Het koor heeft zo’n 45 leden en zoals bij elk gemengd koor zijn er meer alten en sopranen dan bassen en tenoren.
Iedereen is welkom eens te komen kijken en/of mee te zingen en vooral mannen kan het koor goed gebruiken. Er worden zowel kerkelijke als wereldse liederen gezongen. Het repertoire is over het  algemeen (licht) klassiek. Ook verzorgt het koor elk jaar één à twee keer per jaar op de woensdag een middag in een verzorgingshuis. Dan  worden er ook bekende liedjes gezongen die men eventueel mee kan zingen. Tijdens de concerten op zondag zijn er altijd diverse solisten.
Dit jaar is er op zondag 10 december een kerstconcert in de Hervormde kerk aan de Noord. Opgevoerd wordt onder meer het Weinachts-Oratorium van Heinrich Fidelis Müller. Daarin komen  verschillende bekende kerstliederen voor. Ook is er medewerking van verschillende solisten. Het concert begint om 15.30 uur. Er is nooit een pauze, maar na afloop is er wel gelegenheid met een hapje en een drankje gezellig na te praten met elkaar.
Het koor staat o.l.v. Erik Jan Eradus. Het is een nog jonge afgestudeerde organist die naast ‘Alma Musica’ ook verschillende andere koren dirigeert.