Stichting MusicalOpera | Tsjechov, de musical

Datum/Tijd
wo 07-09-2022 - do 08-09-2022
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Tsjechov, de musical opnieuw te zien in het theater!

Met gepaste trots kondigt Stichting MusicalOpera het in productie nemen van een gloednieuwe Tsjechov, de musical aan, in een eigen bewerking van dit inspirerende en tegenwoordig veel te weinig gespeelde pareltje van de hand van Robert Long en Dimitri Frenkel Frank. Een eigentijdse versie, waar de erfgenamen van de makers ruimhartig ‘ja’ tegen hebben gezegd.

Wie kent de hit ‘Vanmorgen vloog ze nog’ niet? Het is slechts één van de schitterende nummers in deze show, onmiskenbaar van de hand van Robert Long, die 16 jaar na zijn vroegtijdig overlijden nog altijd wordt gerekend tot de grootste kleinkunstenaars die ons land heeft gekend. Ook Dimitri Frenkel Frank was in zijn tijd een geliefd kunstenaar en bekend persoon, met name op literair-, toneel- en filmgebied. Met de heropvoering van Tsjechov, de musical door Stichting MusicalOpera brengen wij nadrukkelijk ook een eerbetoon aan deze twee grootheden.

Tsjechov, de musical heeft een speelduur van ruim anderhalf uur, zonder pauze. Het stuk heeft hiermee duidelijk aan kracht gewonnen, waarbij één grote, dramatische lijn de vele facetten uit het leven van de beroemde auteur-toneelschrijver Anton P. Tsjechov (1860-1904) voor het voetlicht brengt. Stichting MusicalOpera zal dit stuk vijf keer uitvoeren, met drie voorstellingen in theater De Kunstgreep in Oostzaan en twee voorstellingen in de kleine zaal van het Zaantheater!

Uitgebreide informatie over de voorstelling is terug te vinden op onze eigen website: www.musicalopera.nl 

Stichting MusicalOpera bestaat ruim tien jaar en heeft in het verleden voornamelijk kleinschalige projecten bedacht en uitgevoerd. Het zwaartepunt ligt daarbij op zelf geschreven werk dat verder ontwikkeld wordt voor het podium. Tijdens de coronapandemie heeft de Stichting het plan opgevat om een bestaande Nederlandse musical met toestemming van (de erven van) de makers te bewerken, om zodoende tot een voorstelling te komen die gespeeld zou kunnen worden zodra het weer kan en mag. Vervolgens heeft de professionele leiding van de Stichting en het artistieke team audities uitgeschreven en zijn de beste amateurspelers uit heel Noord-Holland en zelfs daarbuiten geselecteerd, die online geauditeerd hebben voor de rollen en het ensemble. De hoofdrol van Anton P. Tsjechov zal door Frank Geisink-Brinkhuijsen worden vertolkt, een professionele musicalacteur. Een vijfkoppige band onder leiding van Robert Stoop begeleidt de show. De regie is in handen van Stef Heijnen-Bakker.