Steven Brunswijk | Als ik mezelf kon zijn

Datum/Tijd
vr 16-02-2018
20:15 - 22:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Steven_Brunswijk_Serie.jpg

Steven Brunswijk is bekend als de Braboneger sinds zijn Dumpert-filmpje “Gewoon Betalen” op GeenStijl meer dan 400.000 keer is bekeken. Sindsdien is Steven ontdekt door honderdduizenden mensen op internet en minstens zo vaak bekeken op Youtube. Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van Nederlanders te veroveren.

Dat de filmpjes op het internet meer dan een gimmick zijn, bleek bij het theaterdebuut van de Braboneger met de voorstelling Vooroordelen. De voorstellingen waren in een razendsnel tempo uitverkocht. Als wij Steven mogen geloven is dit nog maar het begin. “Ik wil mensen gewoon laten lachen”, vertelt hij zelf. “Ik voel mij thuis op het podium, ik kan mezelf zijn.”

Zijn tweede voorstelling Als ik mezelf kon zijn gaat over de vraag: wanneer ben je nou helemaal jezelf? Als iedereen kon zeggen wat hij wil, zonder consequenties en schaamte, zou de wereld er heel anders uit zien. Regels zijn goed, maar ze belemmeren ook onze vrijheid. De Braboneger gaat dieper in op deze gevoelens en toont ons onze ware aard.

Meer info