Startsein voor ‘Levend Erfgoed’ Open Monumenten Dagen

Datum/Tijd
za 09-09-2023
10:00 uur

Locatie
R.K. Kerk St. Maria Magdalena
Kalf 162
1509 BA Zaandam

Categorieën


Ook molen De Pauw in Nauerna is open tijdens Open Monumentendag.
Ook molen De Pauw in Nauerna is open tijdens Open Monumentendag. (Foto: Dirk Karten)

Het startsein wordt zaterdag 9 september gegeven om 10.00 uur bij de Maria Magdalena kerk, Kalf 162, Zaandam. Wethouder Natasja Groothuismink opent dan officieel het weekend. 

‘De ziel van onze monumenten en erfgoed zit in de mensen die erbij betrokken zijn’ 

“Het thema ‘Levend Erfgoed’ vind ik een prachtige insteek voor deze Open Monumentendagen. Want de ziel van onze monumenten en erfgoed, zit in de mensen die erbij betrokken zijn. De ambachtslieden die het creëren, onderhouden en restaureren. De verhalenvertellers, die ons deelgenoot maken en de verhalen levend houden. De hardwerkende leerlingen, die de liefde voor het vak voortzetten en zo het erfgoed zeker stellen. Zonder al deze mensen, zonder de liefhebbers en bezoekers, zouden onze monumenten zielloos zijn, zonder toekomst. Jong talent blijft daarom ook hard nodig. Ik nodig iedereen uit om die dagen te genieten van al het moois dat we in Zaanstad te bieden hebben, zéker ook de liefhebbers in de dop”, aldus de wethouder.

De Open Monumentendagen organiseert Gemeente Zaanstad samen met Stichting Marketing Zaanstreek. Voor een overzicht van het hele programma en alle monumenten, download hier het programmaboekje: openmonumentendag | Stichting Marketing Zaanstreek