Startschot Zaandam zwerfafvalvrij

Datum/Tijd
wo 20-03-2019
16:00 uur

Locatie
Zaandam
-
-

Categorieën


Verschillende Zaanse sportverenigingen houden woensdag 20 maart een grootschalige opschoonactie. Het betreft een plogtocht, waarbij deelnemers al joggend of wandelend de buitenruimte
zwerfafvalvrij maken. Verschillende Zaanse sportverenigingen roepen inwoners van Zaandam en omstreken op om de handen uit de mouwen te steken en mee te doen of de deelnemers van de plogtocht vanaf de kant aan te komen moedigen. De Zaanse acteur, danser en choreograaf Juvat Westendorp geeft het startsein van de actie. Zaandam roept inwoners op om woensdag 20 maart al ploggend de buitenruimte zwerfafvalvrij te maken. 

Zaanse sportverenigingen ‘ploggen’ stad schoon Het fenomeen ‘ploggen’ staat voor afval oprapen tijdens het hardlopen of joggen. De trend, overgewaaid uit Scandinavië, is een samenvoeging van het woord joggen en het Zweedse ‘plocka up’, wat oprapen betekent. Juvat Westendorp geeft om 16.00 uur het startschot van de plogtocht bij Sportschool S. van den Nieuwendijk aan Weiteveen 29 in Zaandam.

Westendorp is onder andere bekend als deelnemer aan het dansprogramma So you think you can dance en als acteur in de series Malaika en Goede tijden slechte tijden. Ook won Westendorp in 2018 het tv-programma Boxing Stars en heeft hij in Zaandam zijn eigen dansschool Juvat Dance Academy.