Start Introductiecursus Archiefonderzoek

Datum/Tijd
wo 07-09-2022
19:00 - 21:00 uur

Locatie
Gemeentehuis Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Categorieën


Wilt u al langer archiefonderzoek doen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Bent u bekend met de website van het gemeentearchief, maar hebt u geen idee hoe u daarop kunt zoeken? Dan is deze cursus iets voor u! Gemeentearchief Zaanstad verzorgt dit najaar in samenwerking met Historio een introductiecursus archiefonderzoek.

In vijf lessen krijgt u uitleg over de belangrijkste collecties van het gemeentearchief. Aan de hand van een groot aantal zoekopdrachten over de Zaanse historie leert u stap voor stap hoe u hierin kunt zoeken. Wat is een inventaris? Hoe vraagt u archiefstukken aan? Welke parels zijn te vinden in de beeldbank? En hoe kunt u vinden waar uw voorouders hebben gewoond? Dat zijn zomaar wat onderwerpen die voorbij zullen komen. Uiteraard zullen ook verschillende landelijke websites en portals aan de orde komen, die interessant kunnen zijn voor uw onderzoek.

De cursus wordt afgesloten met een kijkje achter de schermen in de depots van het archief.

Cursusinformatie

Docent:
Sander Wegereef (Historio)

Cursusdata en tijden:
Woensdag 7, 14, 21, 28 september en 5 oktober 2022
19.00-21.00 uur

Locatie:
Gemeentearchief Zaanstad, Stadhuisplein 100 in Zaandam

Kosten:
€ 90,-

Deelnemers:
Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op 15. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u toegevoegd aan de wachtlijst.

Aanmelden en meer informatie:
Per mail via info@historio.nl of via de website van Historio.