Start Cursus stamboomonderzoek (5 lessen)

Datum/Tijd
wo 14-10-2020
19:00 - 21:00 uur

Locatie
Gemeentehuis Zaanstad
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Categorieën


 
Op woensdag 14 oktoberr a.s. gaat bij Gemeentearchief Zaanstad de cursus ‘Voorouders gezocht!’ weer van start.
In deze beginnerscursus leert u in 5 lessen de basisvaardigheden van het doen stamboomonderzoek. Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om vanuit huis in deze bronnen te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vind? Kunnen we daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En hoe maak je daar uiteindelijk een overzichtelijke stamboom van? Allemaal vragen waarop tijdens de cursus antwoord zal worden gegeven.
Stap voor stap zal worden uitgelegd hoe u kunt zoeken in bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken, maar ook in een aantal belangrijke internetportals. Tijdens de lessen wordt u aan de hand meegenomen in de onderzoekssystematiek wordt uitleg gegeven over de verschillende bronnen. Maar u gaat ook vooral zélf aan de slag met uw eigen stamboomonderzoek. Tijdens alle middagen is er ruimte om zelf onderzoek te doen waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.
Komen uw voorouders niet uit deze regio? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land.